Reviews
Tip van de week
Genius glutenvrij
Heerlijke glutenvrije broodproducten
Het assortiment van Genius bestaat uit vers glutenvrij brood, broodjes en muffins. Sinds 2016 zijn daaraan toegevoegd: glutenvrije pannenkoeken, pitabroodjes en pizzabodems. Je vindt de Genius producten bij supermarkt Albert Heijn.
Toen bleek dat Robin, de zoon van Lucinda Bruce-Gardyne glutenintolerant was, ging de Britse moeder op zoek naar glutenvrij brood. Maar in de supermarkt kon ze alleen maar de massieve, vacuümverpakte broden kopen. Daarop besloot ze zelf smaakvol en vers brood zonder gluten te ontwikkelen. Haar kinderen mochten na schooltijd soms wel 14 verschillende broden proeven. Het kostte haar twee ovens, maar uiteindelijk had ze een smakelijk glutenvrij brood ontwikkeld. In 2009 kwam dit brood op de markt: Genius was geboren. Sinds 2014 zijn er broden, broodjes en muffins van Genius exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar. Sinds 2016 zijn ook glutenvrije pannenkoeken, pitabroodjes en pizzabodems aan het Nederlandse assortiment toegevoegd.
Smaak grootste uitdaging
Inmiddels is Genius marktleider op het gebied van glutenvrije broodproducten in het Verenigd Koninkrijk. Genius is naast Nederland ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, België, Zweden en Australië. Lucinda is nog
altijd nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe, smaakvolle producten zonder gluten. Door goed naar de klant te luisteren en vernieuwende ideeën en recepten te ontwikkelen, blijft Genius verrassen met heerlijke producten waar geen gluten in voorkomen. Zij vertelt: “De grootste uitdaging van glutenvrije broodproducten is de smaak. Ik heb uitgebreid geëxperimenteerd om de pannenkoeken, pitabroodjes en pizzabodems heerlijke en authentieke smaken en de juiste textuur mee te geven, maar dan zonder gluten. De glutenvrije producten zijn ook vrij van tarwe en melk.”
Kookboek
Naast haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van de producten van Genius, schrijft Lucinda ook kookboeken. Een daarvan is het Genius gluten-free kookboek, met daarin 120 glutenvrije gerechten voor elk moment. Daarnaast schreef ze de bestseller 'How To Cook For Food Allergies: A Guide To Understanding Ingredients, Adapting Recipes And Cooking For An Exciting Allergy-Free Diet'. Het boek geeft mensen die aan voedselallergieën lijden de hulp die ze nodig hebben om hun problemen met voorgekookte en kant-en-klare producten te kunnen aanpakken.
Meer lezen? Klik op ' bezoek site' rechtsbovenaan deze pagina.
Anderen bekeken ook
Er zijn nog geen reviews voor deze link.
Geef een review
Log in via MIJN GLUUT om een review te kunnen plaatsen.
Sharing is caring