gluut! de glutenvrije verzamelsite

Op internet staat heel veel informatie over het onderwerp ‘glutenvrij’, maar waar moet je beginnen? Bij gluut.nl, de site die alle informatie verzamelt over de glutenvrije levensstijl. gluut! geeft je de juiste link naar alle glutenvrije informatie die je zoekt.

Help! ik heb coeliakie/ glutenintolerantie/ glutensensitiviteit/ glutenallergie 
Het krijgen van de diagnose die inhoudt dat je glutenvrij moet gaan leven, staat gelijk aan de start van een zoektocht. Maar waarom moet iedereen het wiel opnieuw uitvinden? Kan het niet makkelijker, leuker en met een steuntje in de rug? Ja, dat kan! gluut! verzamelt voor jou alle links over het onderwerp ‘glutenvrij’. gluut! is jouw glutenvrije startpagina. 

Voor wie is gluut!?
gluut! is er voor iedereen. Of je nu zelf glutenvrij leeft of één van je familieleden. Je hebt misschien net te horen gekregen dat je coeliakie hebt. Je krijgt iemand op bezoek waar je glutenvrij voor wilt koken of je wilt een glutenvrije traktatie maken voor een kindje in de klas. Ook als je wilt weten welke webshops er zijn, welke gespecialiseerde arts bij jou in de buurt zit, hoe je het beste je keuken glutenvrij in kunt delen, waar je glutenvrij uit eten kunt, op vakantie kunt gaan of je wilt korting op glutenvrije producten. Je vindt het op gluut.nl. 

mijn gluut!
Sla je favoriete links op in 'mijn gluut!' omgeving. Aanmelden/inloggen doe je easy met je Facebook profiel. Klik op het hartje bij een link of blog en je kunt jouw favorieten altijd terugvinden. Ook kun je met jouw 'mijn gluut!' account reviews achterlaten over bedrijven, producten, bloggers etc. Zo help je anderen en jij kunt weer zien wat zij ergens van vinden. Je kunt reageren op de gluut! blog, meepraten op het forum, dde nieuwsbrief ontvangen en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste winacties en kortingen.

gluut! blog
gluut! heeft een eigen blog waarop je glutenvrije nieuwtjes leest, gastbloggers schrijven, glutenvrije merken/bedrijven in de spotlight staan, je reviews leest, win- en kortingacties vindt en nog veel meer. 

Dit vind je op gluut!

 • Informatie over de glutenvrije levensstijl
 • Heel veel (praktische) tips
 • Alle glutenvrije merken op een rij
 • Glutenvrije winkels en webshops
 • Reviews over glutenvrije winkels/webshops /restaurants /producten etc. 
 • Mogelijkheid reviews achter te laten/lezen van anderen over glutenvrije winkels, webshops, restaurants, producten etc. 
 • De links naar alle Nederlandse glutenvrije blogs
 • Glutenvrije recepten
 • Glutenvrij reizen en uitgaan
 • Glutenvrij uit eten gaan (ontbijt, lunch, dineren, snacken, high tea etc.)
 • Leuke (kortings- en win)acties
 • Forum 

Wie zitten er achter gluut!
Karlijn Oudijk (‘77) en Harmke Schippers (‘88) zijn de oprichters van gluut! Karlijn is moeder van drie dochters waarvan de oudste, Lola, coeliakie heeft. Ook Harmke leeft sinds zij één jaar oud is glutenvrij omdat zij coeliakie heeft. Dag in dag uit zijn Karlijn en Harmke bezig met het glutenvrije dieet. Karlijn heeft een sales- marketingachtergrond. Harmke is de blogger achter de succesvolle glutenvrije site missglutenvrij.nl. 

Het ontstaan van gluut!
Vorig jaar kwam een moeder van Lola’s dansles naar Karlijn toe. Het was net bekend dat haar dochter ook coeliakie heeft. Ze wist niet waar ze moest beginnen om voor haar dochter een glutenvrij leven in te richten. Ze was in paniek, een gevoel dat de meeste mensen die glutenvrij moeten gaan leven overvalt. Karlijn heeft haar toen zo goed mogelijk proberen te helpen door haar ervaringen/tips/trucs/informatie te delen die zij door de jaren heen had verzameld. Waaronder veel handige sites. Althans dat dacht Karlijn tot ze Harmke eind 2015 tegenkwam op een glutenvrije markt. 

Harmke noemde binnen een paar minuten websites die Karlijn in al die jaren niet had kunnen vinden. Beiden vroegen zich af hoe dit kon? Waarom is er niet één plek waar alle informatie over glutenvrij leven te vinden is? Met die gedachte vatten Karlijn en Harmke het plan op om die info te gaan bundelen. Dit is gluut! geworden. 

Samenwerken met gluut!
Interesse om samen te werken met gluut!? mail naar info@gluut.nl